Muziekdoosje lieveheersbeestjes Playwood

 14,99

Leuke houten muziekdoos met dansende lieveheersbeestjes.
Het muziekdoosje is gemaakt van hout en bevat kleine magneetjes die er voor zorgen dat de lieveheersbeestjes vrolijk in het rond dansen.
Melodie: “Fur Elise”.

Uitverkocht

Artikelnummer: DD2568 Categorie:

Muziekdoosje lieveheersbeestjes Playwood
Leuk houten muziekdoosje met dansende lieveheersbeestjes.
Het muziekdoosje is gemaakt van hout en bevat kleine magneetjes. Deze magneetjes zorgen er voor dat de lieveheersbeestjes vrolijk in het rond dansen.
Melodie: “Fur Elise”.

Bekijk ook het Muziekdoosje koeien Playwood en meer muziek.

Al vanaf de geboorte houden kinderen van muziek. Of eigenlijk al daarvoor. Onderzoek toont aan dat wanneer een zwangere vrouw regelmatig een bepaald liedje of muziekstuk luistert tijdens haar zwangerschap, haar kindje dit kan herkennen na de geboorte en hier rustiger van wordt. Dat is ook de reden dat we neuriën, zingen of een muziekdoosje aanzetten wanneer baby’s onrustig zijn. Deze muziekdoosjes zijn er in allerlei vormen en maten. Vaak worden liedjes ook gebruikt om overgangen in het dagritme van kinderen aan te geven. Zo wordt op veel kinderdagverblijven samen een liedje gezongen voor het eten, voordat de kinderen naar binnengaan of voor het slapengaan. Muziek maakt de overgangen herkenbaar en meteen leuk en gezellig. Het luisteren naar rustige muziek heeft een kalmerende werking op je lichaam. Je lichaam maakt dan endorfine aan, het gelukshormoon, en de productie van stresshormonen nemen af. Hierdoor voelt het kind zich vrolijker en meer ontspannen.
Kinderen die vaak muziek luisteren blijken ook beter te zijn in het uitfilteren van achtergrondgeruis, waardoor ze zich beter kunnen richten op dat wat ze willen of moeten horen. Zelf muziek leren maken vraagt ook om concentratie. Vooral in het begin, wanneer het spelen nog niet zo goed lukt, kan het best wat van kinderen vragen om door te gaan met het muziek maken.